Nieuws / blog / media & mensen

Stichting Beter Lopen faciliteert hun eerste Lokomat bij de 1e eerstelijns praktijk Fortius Fysiotherapie in Nijkerk.

Vrijdagmiddag 18 maart jl. hebben wij als stichting onze allereerste Lokomat locatie in een Fysiotherapiepraktijk in Nederland gerealiseerd. De Lokomat staat bij 2 revalidatieklinieken die daardoor niet toegankelijk is voor mensen met loopproblemen, omdat men intern moet verblijven in de kliniek of daar onder behandeling zijn. Kinderen kunnen daar al helemaal niet terecht. Nu wel, in Nijkerk bij Fortius Fysiotherapie.

Foto’s: Kees van de Heuvel

Gerard van den Tweel

Th. Buitink, Benjaamin Besselsen

De opening werd verricht door de voorzitter en tevens initiatiefneemster Liesbeth Mekkering met de bekende ondernemer Gerard van den Tweel.
Doelstelling van de stichting is dat er in iedere provincie een Lokomat komt.

De Lokomat is nuttig voor mensen met een incomplete/dwarslaesie, neurologische aandoening, Parkinson en/of MS hebben. Kort samengevat voor iedereen met een loopbeperking.

Liesbeth Mekkering kampt nog steeds met de naweeën van een medische misser. Haar zoon Derck tipte haar op de Lokomat te Antwerpen alwaar ze een maand lang 2x per week ging trainen.
De eerste keer was magisch, wat een ervaring, zó moet je lopen terwijl de tranen in de ogen stonden. Dat gevoel na 12 jaar om te beseffen wat lopen is.

 

Jeanette van de Berg, Liesbeth Mekkering

Dit gevoel deed haar besluiten om ervoor te zorgen dat er een Lokomat moest komen bij haar fysiotherapiepraktijk Fortius in Nijkerk.
Er werd een stichting opgezet, Beter Lopen, met Gerard van den Tweel als voorzitter raad van toezicht, Peter Karsten en Eegh van Arkel als bestuurslid.

Dankzij de financiële impuls van die stichting kon het eerste apparaat in Nijkerk worden onthuld. De gasten waren zeer onder de indruk van de demonstratie op de Lokomat.

Op onze site staat de werking van de Lokomat beschreven.
www.stichtingbeterlopen.nl

 

Peter Karsten, Gerard van den Tweel, Liesbeth Mekkering, Sheila de Vries en Eegh van Arkel