Ik kon mijn ogen niet geloven

Hilda (oud-verpleegkundige)

Rolstoelafhankelijk door een hersenbloeding

Hilda, oud verpleegkundige werd getroffen door een hersenbloeding en daartoe veroordeeld tot de rolstoel. Toen ze met de training op de Lokomat begon in mei 2022 was haar doel om het einde van het jaar te kunnen staan.

Ze kon haar benen niet bewegen en had er ook geen kracht in. Nu begin 2023 kan ze zelf haar benen uit het bed bewegen en kan ze zelf staan om in de tillift te worden geholpen. Daarnaast kan ze op het bed de benen zijwaarts bewegen, iets wat ze eerst absoluut niet kon.

Hilda’s doel is om nóg meer kracht in de benen te krijgen, zodat ze zelfstandig kan staan en mogelijk een paar pasjes kan maken!

Wat was jouw eerste gevoel, emotie toen je de eerste daadwerkelijke stappen zette?

Ik werd emotioneel, ging huilen. Ik zag mij staan en een paar passen maken, kon mijn ogen niet geloven. Ik deed weer iets wat drie jaar geleden nog normaal was.

Zou je de Lokomat training anderen aanraden?

Absoluut! Het brengt heel veel zowel lichamelijk als geestelijk.
Mijn motivatie om kennis te maken met dit fenomeen is om weer beter te leren lopen, al sta ik maar en kan ik een paar passen lopen.
Daar wil ik alles voor doen.

Door de giften help je anderen weer om te leren lopen!

Wil jij ook je steentje bijdragen?