“Altijd minmaal 1 keer proberen”

Menno Streefland

Rolstoelafhankelijk door een incomplete dwarslaesie

succesverhaal Menno

Een harde val tijdens het skiën veranderde plotseling mijn leven. De diagnose was onverbiddelijk: een incomplete dwarslaesie, een SCI. Maar ik weigerde me neer te leggen bij deze nieuwe realiteit. Mijn doel was helder: Ik wilde volledig herstellen.

In mijn zoektocht naar oplossingen kwam ik uit bij de Lokomat, een looprobot in Nijkerk. Met vastberadenheid begon ik elke dag te trainen, vastbesloten om het gevoel in mijn voeten terug te krijgen. De eerste stappen op de Lokomat waren een mix van gevoelens: prettig, onwennig en verrassend snel. Voorheen bewoog ik me voort met een rollator, maar zelfs op de bescheiden snelheid van 1.5 km/u voelde de Lokomat als een enorme sprong vooruit.

Wat betreft mijn ervaring met de Lokomat is het duidelijk: “Altijd minimaal één keer proberen.” Ik begrijp dat de sensatie van deze ervaring moeilijk te beschrijven is zonder het zelf te hebben beleefd. Het is een ervaring die je moet ondergaan voordat je kunt zeggen of het iets voor jou is.

Menno’s verhaal is een inspiratie voor anderen die met vergelijkbare uitdagingen te maken hebben. Het getuigt van doorzettingsvermogen, vastberadenheid en de wil om te blijven zoeken naar mogelijkheden voor herstel. Voor wie meer wil weten over zijn reis en de impact van de Lokomat-training, is het advies simpel: blijf onze socials in de gaten houden. Daar deelt Menno zijn voortgang en ervaringen, hopend anderen te inspireren en te informeren over de mogelijkheden die er zijn.

Door de giften help je anderen weer om te leren lopen!

Wil jij ook je steentje bijdragen?