“Als je de kans krijgt, gewoon doen”

John

CVA, Cerebro Vasculair Accident

succesverhaal Menno

John Succesverhalen

In juni 2022 onderging ik een CVA, een cerebrovasculair accident, beter bekend als een beroerte gelukkig heb ik een positieve weg naar herstel gevonden. Hoewel ik halfzijdig verlamd raakte, ben ik dankzij mijn vastberadenheid en de steun van mijn therapeuten erin geslaagd mijn mobiliteit terug te winnen. Een essentieel onderdeel van mijn revalidatie was de Lokomat-training in Nijkerk, en eindelijk weer kon ervaren hoe het is om te lopen.

De Lokomat is een looprobot die mij hielp om opnieuw te leren lopen. Mijn eerste stappen op de Lokomat waren een mix van emoties, het gevoel van weer lopen na zo’n lange tijd was overweldigend. Ik kan het alleen maar omschrijven als een bevrijdende ervaring, die ik iedereen gun.

De Lokomat heeft niet alleen mijn fysieke kracht hersteld, maar heeft ook mijn mentale welzijn versterkt. Ik voel me weer zelfverzekerd, dat heeft een positieve invloed op mijn algehele welzijn.

Toen ik voor het eerst op de Lokomat stapte, was het een moment dat ik nooit zal vergeten.

Mijn ervaring met de Lokomat heeft me geleerd dat de weg naar herstel vol mogelijkheden zit. Vastberadenheid en de juiste behandelingen cruciaal zijn.

Dus, als je de kans krijgt om gebruik te maken van de Lokomat, gewoon doen. Het heeft mijn leven veranderd op manieren die ik me nooit had kunnen voorstellen. Een geweldige ervaring!